zondag 4 september 2011

Uitstapjes

Afgelopen week weer twee leuke uitstapjes gemaakt.

Vorige week zondag hebben we besloten om de Skybridge van de Twin Towers eens te bezoeken. Als je in KL woont, moet je dat gedaan hebben, ook al is het uitzicht van KL Tower eigenlijk mooier. Kaartjes kun je alleen 's ochtends vroeg vanaf 8.30 kopen voor diezelfde dag. Michiel dacht er vroeg te zijn om 8.00 uur, maar er waren 'slechts' een paar honderd wachtenden voor hem. Omdat het computersysteem uitviel duurde het allemaal wat langer, dus om 11.45 uur (!!) eindelijk de kaartjes in handen. 's Middags om 3.20 mochten we de toren op om een kwartiertje op de skybridge rond te kunnen kijken. Weer iets dat van het lijstje 'to do in Malaysia' af kan.


Dinsdag tot en met donderdag weer drie nationale feestdagen. Dinsdag en woensdag was het Hari Raya (einde ramadan) en eigenlijk op woensdag Merdaka Day (onafhankelijksheidsdag), maar ze doen hier aan 'replacement' days, wanneer een nationale feestdag samenvalt met een andere feestdag of in een weekend valt.
Dus maar eens een uitstapje naar Singapore gemaakt. Vooral de night-safari was een grote attractie. 's Avonds in het donker met een treintje en via wandelpaden langs (nacht)dieren in een min of meer natuurlijke omgeving. Verder een show met vuurspuwers en een ijsje ter afsluiting, dus de reactie is wel duidelijk.

Ook een bezoekje aan Han van den Broek gebracht. Een oud afdelingsgenoot van Leoniek uit Wageningen die al 12 jaar in Singapore woont. Singapore is een erg westerse stad in een Aziatische setting (of een aziatische stad met westerse kenmerken, whatever). Alles is goed geregeld, schoon, gedisciplineerd, maar ook wel erg vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten