zaterdag 7 mei 2011

Snikheet hier in KL

Het is de laatste dagen snikheet, maximumtemperaturen van >38 graden, geen regen en 's avonds staat ook in de woonkamer de airco aan vanwege de hitte die blijft hangen. Het is nog niet eerder voorgekomen dat dat nodig was, maar ja, de zon staat nu wel ongeveer recht boven ons. Hoe dat nou met de moesson en zo zit, daar zijn we nog steeds niet echt achter. de twee weken daarvoor waren ook warm (rond de 34/36 graden max), maar toen vielen er bijna dagelijks buien van 20 mm tot 66 mm per keer.

Ook vruchten kennen hun seizoenen. Er zijn weer volop mango's, ananas en papaya, incidenteel rambutans en nangka. Het is echter wel volop passievrucht seizoen!

Vincent had vrijdag een school-concert, waarbij ze met de hele klas "Sur le pont d'Avignon" moesten zingen met daarbij een dansje. Voor de gelegenheid als "heertjes" uitgedost, moesten ze dansen met de "dames". Vincent had thuis al voorgezongen en gedanst, maar hij deed erg serieus zijn best op het podium.

Dodenherdenking in Nederland, bevrijdingsdag, helemaal niet aan gedacht. Net zoals christelijke feestdagen als pasen, hemelvaart en pinksteren hier niet worden gevierd. Gelukkig hebben we nog wel Wesak-dag in het verschiet: een boeddhistisch feest rondom drie belangrijke momenten in Boeddha's leven, volgende week dinsdag.

Moederdag wordt gelukkig wereldwijd gevierd, dus dat was zondagochtend ontbijt op bed en zelf op school gefabriceerde cadeau's van Maarten en Vincent.
's Avonds hebben we lekker gegeten in een Chinees visrestaurant. Een enorm restaurant met een wand vol aquaria waarin allemaal verschillende soorten krab, kreeft, schelpdieren en vissen vers werden gehouden voor consumptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten