maandag 5 december 2011

Multiculti Sinterklaas


In een omgeving waar de gemiddelde Maleisiër zich totaal niet bezighoudt met Sinterklaas of de Kerstman, waar het op MKIS allemaal om Santa Claus draait, hebben de Nederlanders hier in Maleisië toch het jaarlijkse Sinterklaasfeest gevierd. Wel een multi-culti feest: de intocht was zaterdag in de voormalige residentie van de Britse gouverneur, Sinterklaas kwam aan op een scooter, na de pepernoten en de gevulde speculaas was er een buffet met saté (onvermijdelijk hier in Maleisië, maar altijd weer lekker) en Engelse sandwiches en scones met clotted cream en aardbeienjam. Dat alles in de stralende zon bij een temperatuur van > 30 graden. En 's avonds hebben we dat thuis nog afgerond door Italiaanse pizza's te laten bezorgen bij pakjesavond in plaats van de gebruikelijke erwtensoep in Nederland.


Vincent gelooft nog heilig in Sinterklaas, al zag hij wel dat één van de Pieten die op De Bontekoe (NL school) langs kwam niet echt kon zijn: "hij was niet oud genoeg en het was een jongen op MKIS die ook hockey speelt". Ook zag hij op pakjesavond Michiel staan in de deuropening waar de pepernoten vandaan kwamen, maar hij was overtuigd dat het een zwarte piet moet zijn geweest die de pepernoten strooide.

Maarten weet precies hoe het zit, maar speelt zijn rol keurig mee. Hij had zelf een cadeautje voor Vincent gekocht en er een gedicht bij geschreven.
Ook alle andere Sinterklazen bedankt voor de mooie cadeautjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten