dinsdag 29 november 2011

Langkawi


Op de vraag aan Maarten en Vincent wat de leukste dingen waren tijdens het lange weekend Langkawi, was het antwoord: het boottochtje, de hele dag met de brommer en zwemmen. Oftewel, zaterdag, zondag en maandag.

Weliswaar regen op zaterdagmorgen, maar het 'aquarium' bood uitkomst. 's Middags Islandhopping met een snelle speedboot. Langkawi bestaat uit bijna honderd eilanden met veel ongerepte natuur. Op het ene eiland konden we een uurtje zwemmen (tussen alle andere Maleisiƫrs), een eiland verderop werden arenden (zeearend en 'brahminy kite') gevoerd en kon je ze van dichtbij stukjes vis uit het water zien opduiken en op het laatste eiland een catfish-massage van je voeten in een groot bergmeer, vlak bij de zee.

Leoniek en Michiel allebei voor het eerst van hun leven serieus op de brommer en met Maarten achterop en Vincent voorop het hele eiland overgecrosst. Je voelt dan wel hoe kwetsbaar je op zo'n ding bent, want je bent totaal onbeschermd (afgezien van de helm) als er wat gebeurt. Eerste stop was de kabelbaan aan de westkant van het eiland, die je van zeeniveau naar een ruim 700 meter hoge bergtop bracht. Fantastisch mooi uitzicht over Langkawi en alle omliggende eilanden en de ongerepte bergtoppen van het eiland.
Wel een beetje eng, met redelijk harde wind in zo'n eitje en een wandeling over een hangbrug boven een diep ravijn. Nog een uurtje aan het strand op de noordkant van het eiland en daarna een mangrove-tour aan de westkant van het eiland en 's avonds gegeten in een stadje aan de zuidkant van het eiland.
De laatste dag hebben we de hele dag aan het strand gezeten. Lekker relaxed, voordat we 's avonds weer in het vliegtuig naar Kuala Lumpur stapten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten