zondag 10 april 2011

Slangenavontuur in de Cameron Highlands

Pake en beppe hebben een drukke week achter de rug: maandag tot en met woensdag naar Malakka, donderdag KL-tour met de hop-on-hop-of bus en vrijdag fietsen op Pulau Ketam (Krabbeneiland).

Zaterdagochtend met z'n allen vertrokken naar de Cameron Highlands. 's Middags hebben we de Boh theeplantage bezocht met een rondleiding in de theefabriek . In 10 minuten werd je langs het hele thee-bewerkingsproces geleid: drogen, vermalen, fermenteren, opnieuw drogen en sorteren. Na een kopje echte Highlandtea nog een wandeling door de theeplantages gemaakt en verstoppertje gespeeld tussen de theestruiken. Na het verhaal van de red snake, die volgens de gids van de theefabriek in de theeplantages huist, durfden Maarten en Vincent zich toch minder ver tussen de struiken te verstoppen.

Na een bezoek aan de weekmarkt in Brinchang hebben we bij een 'steamboat'-restaurant gegeten. Je krijgt een soort fonduepan met schoorsteen op tafel, gestookt op houtskool. Je krijgt wat schalen met garnalen, jellyfish (kwal), inktvis, witvis, visballetjes, spek, kip, tahu en groenten en dan is het een kwestie van fonduen in de bouillon. Heerlijk en leuk.

De volgende ochtend hebben we gewandeld naar twee watervallen. Op de terugweg zag Jopie een slang in de berm. Hij lag doodstil, dus ze dacht dat hij dood was. Ze heeft nog van heel dichtbij gekeken, maar hem gelukkig niet aangeraakt. Want toen Jopie ons achterna liep om ons te roepen en we even later terugkwamen, bleek de slang intussen een kikker gevangen te hebben die hij aan het verorberen was!
Let op, het is een beetje puzzelen: je ziet de voorpoten en een deel van de kop met het oog van de kikker in de wijd opengesperde bek van de slang. De kop van de slang is maar heel klein en het oog van de slang zie je boven de blauwe vlieg die op z'n kop zit. Vermoedelijk was het een niet-giftige wolf snake, maar dat zoeken we nog verder uit.

Jopie en Harm blijven nog een paar dagen in de Cameron Highlands en reizen dan door naar Pulau Penang. Daar halen we ze komend weekend weer op.
Volgend blog dus over Pulau Penang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten