zondag 16 oktober 2011

Twee weken activiteiten in KL

Vorige week vrijdag ben ik naar een hardloop competisie geweest. Ik werd vijfde. Vrijdag hadden we een field-trip naar de Twin Towers. Daar was een museum over olie en kon je een heleboel leuke dingen doen. Het was veel te kort.
Deze week gaan we naar Bali. Maandag gaan we weg en vrijdag middag komen we weer terug. We gaan een vulkaan beklimmen en we gaan fietsen. Vandaag gingen we naar een hockey tournooi. Vincent zijn team had gewonnen en mijn team had een nul verloren.
Maar ik had wel een heel mooi lint gekregen.

Groeten van:Maarten de koe

Ik was naar een feestje geweest in het Bird Park. We mochten een vogel vasthouden en voeren. We gingen een hardloop race doen en ik mocht meedoen. Het ging dwars door het bos over een modderpad. Vandaag hadden we met een nul gewonnen met hockey. We speelden tegen een team met kinderen met een tulband op. We kregen ook pizza en een blikje drinken.
Alles was heel erg leuk.

Groeten van: Vincent de Koe

Dat waren dus de hoogtepunten van Maarten en Vincent van de laatste twee weken.
Let bij de foto vooral op de tulband van zowel jongens als mannen en de grote baarden van de mannen, maar ook gewoon meisjes die meehockeyen in lange trainingsbroek en hoofddoek. De club waar tegen werd gespeeld was een Sikh-team.

Vorige week is Michiel via het RICS (internationale branche-organisatie voor taxateurs) bij de oprichtingsbijeenkomst van de Maleisische afdeling van een vastgoedinstituut in Maleisiƫ geweest. Leuk om te netwerken en wat contacten op te doen. Hopelijk binnenkort twee afspraken ten behoeve van de rechtsvergelijking tussen erfpacht in NL en grondgebruiksrechten hier in Maleisiƫ voor mijn promotie-onderzoek. Verder eens buurten bij een "Fagoed"-achtig fonds dat belegd in oliepalmplantage, het enige "agrarische" vastgoedfonds in Maleisiƫ.
Verder leuk dat er weer twee artikelen (niet-wetenschappelijk nog) zijn geplaatst in de oktobernummers van De Landeigenaar en het Land- en Tuinbouwbulletin. Verder te lezen op de website van de Federatie Particulier Grondbezit een brochure over erfpacht die ik geschreven heb: http://www.grondbezit.nl/fpg_werkt_artikel/items/erfpacht-in-de-branding.html of http://www.grondbezit.nl/tl_files/fpg_pdfs/110915_erfpacht.pdf .


Nog even een anekdote cultuurverschillen. Verwacht niet dat iemand je begrijpt, ook al zeggen ze dat ze dat wel doen, zelfs Edna. Vrijdagmiddag gevraagd of ze fruitsalade wilde maken (fruit klaargelegd) en het avondeten wilde voorbereiden (o.a. wortels klaargelegd). 's Avonds op zoek naar de wortels, maar niet te vinden. Die zaten dus onderin de fruitsalade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten