maandag 3 oktober 2011

ZOAT 2011


Een lijstje instructies en een enveloppe met geld achterlatend bij Edna, vertrokken we vrijdagmiddag naar Jakarta. De KLM-vlucht zat vol met hockeyers uit KL, dus de stemming zat er direct goed in. Een soort schoolreisjes gevoel.
Na een taxirit van bijna 1,5 uur door een hectisch Jakarta, direct aan de borrel in de tuin van het hotel. Gewoon een paar honderd Nederlanders bij elkaar met hetzelfde doel, een lekker weekendje hockeyen en feest vieren, met veel oud gedienden die er elk jaar weer zijn. Maleisië was er met een grote afvaardiging van twee heren- en twee damesteams.

Het hockeyen zelf was een bijzondere ervaring: één prima kunstgrasveld en twee knollenvelden waar amper gras op groeide en die zeker 25% kleiner waren dan de officiële afmetingen. Op die velden was het nog erger dan ouderwets grashockey. Ieder duel dat werd uitgevochten wierp grote stofwolken op. Techniek en tactiek hielp wel wat, maar de geluksfactor was vele malen hoger. Gelukkig nivelleert dat de niveauverschillen flink, waardoor ieder team redelijk kon spelen. Het tweede herenteam van Maleisië (waar Michiel in speelde) wist zo zelfs een wedstrijd te winnen, waar ze op het kunstgrasveld in 25 minuten met 7-0 van de mat af werden geveegd (weliswaar tegen het sterkste team, maar toch).

Zaterdagavond een spetterend feest in een hippe tent vlak bij het hotel: lekker eten, een hele goede Nederlandse band en een Nederlandse DJ, dus tot diep in de nacht gejived en gefeest.
Een top-avond!
Gelukkig waren de kiekjes niet al te scherp.

De volgende dag nog de laatste wedstrijden gespeeld, waarna op weg naar het vliegveld de spierpijn ongenadig begon toe te slaan.

Terug in KL bleken Maarten en Vincent ook een topweekend te hebben gehad. Maarten had vrijdagavond een sleep-over met aansluitend op zaterdagochtend een verjaardagsfeestje. Verder hebben MacDonalds en de pizzaboer ook goede zaken gedaan en zijn ze zondag naar de film geweest: Smurfs in 3D. Veel te weinig geslapen, maar dat halen ze wel weer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten