maandag 30 april 2012

Zeilfeestje

Maarten maakte zich al een paar dagen behoorlijk druk om z'n feestje. Er zouden negen kinderen zouden komen en hij was diep teleurgesteld op zondagochtend toen twee kinderen zich ziek afmeldden. Beiden waren echt ziek en dat probeerden we uit te leggen aan hem maar hij vond het maar wattenbollengedrag. Maar toen iedereen er was liep het allemaal als een trein en volgens planning. Maarten heeft leuke vriendjes.
Taart en cadeaus thuis, met z'n 13-en in twee auto's op weg naar Putrajaya. 2 kinderen per optimist, losgooien en gaan. Twee uurtjes met vijf optimisten zeilen met redelijk harde wind. Je zag de bootjes in de loop van de tijd steeds meer richting lager wal afzakken. Als je voor het eerst in een optimist zit, valt het ook niet mee om op te kruisen.
Maarten had duidelijk vaker gezeild en het ging hem goed af. De reacties over het zeilen waren vanwege die wind wat gemengd (zoals eentje zei, halfleuk), maar het is allemaal goed gegaan. Daarna zwemmen, altijd dikke pret en nog wat gegeten. De avond ervoor zijn Leoniek en Michiel naar het Koninginnebal geweest. Borrel met haring en champagne en feest op openluchtterras, 29-hoog, met uitzicht op down-town KL. Lekker eten en 's avonds een goede band, dus we hebben ons lekker kunnen uitleven. Verder ook verontrustende zaken. Er is jongetje op straat ontvoerd op weg naar de school waar Maarten en Vincent ook op zitten. Dit houdt iedereen hier erg bezig. We hopen dat het snel en goed afloopt. Het leven gaat door, maar we houden Maarten en Vincent (nog) iets beter in de gaten dan we al deden en laten ze nu maar niet meer alleen naar het winkelcentrumpje hier even verderop lopen om roedjak te gaan halen. En als uitsmijter nog even de nieuwe 'lees-look' van Leoniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten